Golfresor till Skottland

Skottland – the Home of Golf

Skottland anses som platsen där allt med golf en gång började. På goda grunder bygger man golfens historia till Högmedeltiden som inföll i Västeuropa mellan år 1000 till 1300- talet. Golf upptas i dokumenterade parlamentsbeslut från 1400- talet då ”gowf” förbjöds. Men det finns de som hävdar att golf uppfanns i Holland och att ordet golf kommer från holländskans ”kolf” som kan syfta på ”pinne” eller ”klubba”. Nu blev inte golf så stort i Nederländerna som det blev i Skottland så det kan bli svårt att övertyga en skotte om den tesen. Hur som helst så vallfärdar mängder med golfspelare till Skottland för att spela golf på historisk mark.

Golfresor till Skottland

Självklart val med klassisk golfbana

I Skottland finns många fina golfbanor men ingen av dem är riktigt lika berömd som ”The Old Course at St Andrews” som anses vara en av de äldsta golfbanorna i världen. Här har ”the Open Championship” officiellt anordnats ofta sedan 1873. Detta år var då man först spelade två rundor med 18 hål istället för som tidigare, tre gånger bana med 12 hål. Så om jag skulle sätta upp en bra golfresa vore St Andrews en av de givna destinationerna.

Min golfresa till Skottland

Visst skulle man vilka spela på alla banor som finns i denna härliga natur och miljö som Skottland erbjuder. Men, man kan kanske inte vara borta så länge även om man gärna vill. Så jag sätter upp en veckolång resa med golf på två ställen, fyra olika banor. Utresa dag 1 söndag. Dag 2 blir golf på en av St Andrews banor, dag 3 väljer vi den mest klassiska ”Old Course”. Där har vi bland annat den trixiga bana 17 som är ett par-4-hål. Man kan inte se var bollen landar från utslag bakre tee. Så tar vi en dags avkoppling med nattklubb och casino i Glasgow. Bland annat musikklubbar. Vi avslutar golfspelet och veckan med två rundor på Ailsa Course och Kintyre Course då vi bor på Trump Turnberry, ett synnerligen lyxigt resort vid Ayrshires kust intill banorna. Avslutning lördag på berömda pubar i Edinburgh. Låter inte detta kul? Häng med på denna fantastiska tripp.