Allt om Edinburgh

Boenden i Edinburgh

Utbudet av hotell, vandrarhem och bed & breakfast övernattningar i Edinburgh är stort. Prisnivåerna varier mellan de olika alternativen. Generellt rekommenderas boendet av karaktären B&B och Inns. Eftersom dessa typer av boenden tenderar att hålla rimligare prisnivåer och är ofta mysigare än hotellkedjorna. Prisnivåerna på bra, bekväma och mysiga B&B och Inns kostar mellan 800 – 1000 kr natten och inkluderar frukost. Prova att bo i ett gammalt ”townhouse” och känn historiens vingslag emedan teet serveras i det gamla biblioteket. B+B Edinburgh erbjuder en fantastisk boendemiljö åt sina gäster. Värt att kolla upp!

Allt om Edinburgh

Sevärdheter och attraktioner

En bra start ser likadan ut – oavsett resmål. Steg ett. Är att skaffa sig en god överblick över resmålets olika sevärdheter och attraktioner. Ta en guidad busstur och få en god översikt över Edinburghs olika stadsdelar, attraktioner och sevärdheter. Flertalet av bussbolagen erbjuder – hoppa på och hoppa av biljetter eller endagspass. Vilket gör att man som resenär kan hoppa av och upptäcka ett område som man finner intressant och sedan hoppa på efterföljande busstur igen. Ett mycket bra och billigt sätt upptäcka staden på!

Missa inte

Allt om EdinburghMonumentet som bär namnet ”The Scott Monument” efter den skotske författaren Sir Walter Scott är det största monumentet som finns efter en författare. Ta de 287 trappsteg för att nå toppen och blicka ut över staden Edinburgh. För den historiskt intresserade är St:Gile´s katedralen ett måste på besökslistan. Delar av byggnaden restes under 1200-talet. Regnar det vid något tillfälle – hoppa in på Skottlands National Museum. Ett utmärkt sätt att få kunskap om Skottlands historia, kultur och traditioner. Ta även del takträdgården och den spektakulära utsikten.

Vid vackert väder rekommenderas att strosa runt i Princes Street Gardens och ta del av säsongens trädgårdar, beskåda statyer och dammar. Är man riktigt trädgårdintresserad ska man besöka Royal Botanic Garden Edinburgh Och sist men absolut inte minst – Edinburghs Caste. Får inte missas!

Pubar och restauranger

Välkommen till pubarnas Edinburgh! Ölälskare och whiskeyälskare kommer att finna sin plats i dryckeshimlen – placerad i Edinburgh. Ordet ”gastropub” ges en ny mening om resenären besöker The Caley sample room. I Edinburghs västra del. Här finns en uppsjö olika ölsorter, whiskeysorter och över 24 olika vinalternativ på glas. Även maten som serveras håller högg klass till rimligt pris. En till pub som man inte får missa är The Last Drop som ligger i närheten av Edinburgh Castle. Karaktären och inomhusmiljön med dess träpanel, tegel och svaga lyktbelysning skapar möjligen en av Edinburghs mysigaste pubar. Edinburghs nöjesgata No.1 är George Street. Gatan inrymmer de hippaste restaurangerna, cocktailbarerna och pubarna för de mer trendmedvetna besökarna.

Shopping

Edinburgh har en hel del att erbjuda för den shoppingsugna resenären. Besök varuhuset Jenner´s. Öppnade redan 1838 och innehar en mängd olika kläder, parfymer, husgeråd, interiör och allt annat som tillhör ett välsorterat varuhus till. Nästa stora shoppingstråk är Multrees Walk – märkeskläder, parfymer, accessoarer och väskor från exklusiva märken återfinns här. Ta en paus ifrån shopping, ät en bit mat eller ta ett glas i varuhusets restaurang och med tillhörande takterrass. Vila benen en stund och blicka ut över torget nedanför och se Edinburghborna strosa förbi. För småbutiker och mer udda produkter och artiklar. Rekommenderas West End Village och William Street. Lugnare tempo, mindre folk men med minst lika bra om inte bättre shopping i detta område av Edinburgh.