De bästa hotellen i Skottland

Skottland är ett fantastiskt land med otroligt vacker och varierad natur. Här finns dessutom massor att se och göra för besökare. Detta har bidragit till landets popularitet som turistmål, varje år besöker över 15 miljoner från hela världen Skottland. Så många människor kan ju inte ha fel- ett besök i Skottland är helt enkelt ett måste. Tar man sig hit är det på något av de här fantastiska hotellen man bor bäst!

Castle Stuart, Inverness

Man kan naturligtvis inte besöka Skottland utan att besöka den berömda Loch Ness- sjön för att försöka få syn på det berömda odjuret som sägs bo där. Bara 20 minuter från detta berömda turistmål finner man Castle Stuart- ett 5- stjärnigt slottshotell med gedigna kungliga anor. Slottet började byggas redan på 1500- talet av James Stuart som var släkt med den dåvarande drottningen Mary.

Cromlix hotell, Dunblane

Är man ett fan av tennis så får man inte missa Cromlix hotell. Denna magnifika herrgård som inrymmer ett hotell med 15 exklusiva rum ägs nämligen av den kända skotska tennisspelaren Andy Murray. Tennisesset är uppvuxen i dessa trakter och har rustat upp huset för att locka turister till trakten och på så sätt kunna ge tillbaka till sina hemtrakter. På hotellet kan man naturligtvis spela tennis, konstigt vore det väl annars, men det finns även massor av aktiviteter att ägna sig åt.

Killiehuntley Farmhouse & Cottage, Skotska höglandet

Uppskattar man naturen och att vandra så rekommenderas detta charmiga lilla hotell varmt. Huset som är sedan 1600 -talet har under senare år renoverats av ett danskt par och är otroligt mysigt. Inredningen är perfekt för en romantisk vistelse i Skottland. Här vaknar man utvilad i anslutning till heden och efter en stadig frukost får man med sig ett lunchpaket som man sedan kan avnjuta under sin vandring ute i naturen. Speciellt med detta hotell är att i stort sett allt av maten som serveras består av produkter som produceras på gården som tillhör huset man bor i- mycket trevligt och helt rätt i tiden.

Hotell Fairmont, St Andrews

Skottland är ju också känt som golfens vagga och speciellt då St Andrews på den östra kusten. På Fairmonts hotell stoltserar man med två riktigt bra golfbanor, något som gör detta hotell till det perfekta boendet för de som tycker om denna ädla sport.

Balmoral Hotell, Edinburgh

Föredrar man att bo i en större stad under sin vistelse i Skottland kan man med fördel välja Edinburgh som är landets näst största stad. Här kan man bo på Balmoral som är ett av Skottlands allra lyxigaste hotell. Det ligger i stadens centrum och utgör därför en perfekt utgångspunkt när man skall bege sig ut och utforska Edinburgh. Här har många prominenta personer bott, bland annat sägs författaren J.K Rowling ha skrivit den sista Harry Potter boken här.

Ett tips är att alltid besöka rabatthem.se och se om det finns några schyssta rabattkoder för att få bästa dealen på din hotellbokning i Skottland.