En guide till Skottland

Varmt välkommen till den här sidan, som främst handlar om underbara Skottland. Som de flesta vet är Skottland en självstyrande riksdel av Storbritannien och ligger i de norra delarna av ön. Huvudstaden är Edinburgh och befolkningen i Skottland är cirka 5,3 miljoner invånare. Allt som allt består Skottland av hela 790 öar, men den största delen av befolkningen bor på ”fastlandet”. Jag som har startat den här sidan bode själv i Skottland under ett par år, och besöker fortfarande Edingburgh så ofta jag kan. Nu vill jag inspirera er till att också besöka detta underbara och vackra land!

En guide till Skottland

Tre anledningar till att besöka Skottland

Varför ska man då besöka Skottland? Jag kommer att ge er mina tre främsta anledningar, och resten av anledningarna kommer ni att få läsa om allt eftersom. En av de främsta anledningarna är miljön och landskapen. Du har kanske hört talas om hur vackert det ska vara i Skottland? Allt det du har hört stämmer! Här hittar du landskap och vyer som är helt oemotståndliga – det är ett måste att bege sig ut på landet om du besöker Skottland. Glasgow och Edinburgh är min andra anledning till ett besök. Dessa storstäder fungerar som ett bra komplement till de vackra landskapen. Trots att städerna, i synnerhet Glasgow, är stora har de även kvar en slags småstadscharm på flera ställen. Sist men inte minst skulle jag vilja slå ett slag för mentaliteten och dialekten överlag. Det är såklart min personliga upplevelse, men alla jag har träffat på under mina år i Skottland har varit så trevliga! Jag älskar dessutom den skotska dialekten, även om den är lite svår att förstå till en början… Det här är mest generella och övergripande anledningar till att Skottland är så fantastiskt – mer detaljerade tips får du läsa om i de olika inläggen som publiceras här.

Det här kan du läsa om på sidan

På den här sidan kommer du att kunna läsa om det mesta som har med Skottland att göra – både smått och stort. Jag kommer att berätta om dess historia och räkna upp en del fakta, men jag kommer också att berätta om min tid där och vad jag tycker om med Skottland. Räkna med en hel del tips om allt ifrån sevärdheter och kultur till restauranger, parker och hotell med mera. Jag kommer också att skriva lite om Skottland i populärkultur, så som skotska band och Skottland i litteratur och på film. Ännu en gån: välkommen!